Het aanschaffen van de robots is doorgaans voor iedere school anders. Er zal rekening worden gehouden met de reeds bestaande infrastructuur, zoals het aantal Windows computers per leerling, of alleen het gebruik van chromebook. Soms heeft een school al een set van robots die herbruikt kunnen worden. De situatie verschilt per school en daarom bieden we maatwerk.

We hebben bijvoorbeeld aan een groep basisscholen een set robots geleverd die zij onderling uitwisselen. De geselecteerde robots sluiten aan bij hun infrastructuur van voornamelijk chromebooks. De aangesloten scholen hebben gemiddeld een chromebook per zes leerlingen.

In overleg hebben we de onderstaande robots geselecteerd. Om een goede laatste stap te maken t.a.v. de programmeerontwikkeling is besloten aanvullend een aantal low-end windows laptops erbij aan te schaffen.

​​​​​​Beebot

De Beebot is een laagdrempelig robot voor de kleintjes. Het is aantrekkelijk en kan in spelvorm worden ingezet om de leerlingen kennis te laten maken met de basis algorimtes.

Cubetto
De Cubetto robot met een houten omhulsel. De bediening is abstracter, omdat je op een apart boord de bewegingen ingeeft. Het introduceert het ‘functie’ concept en is geeft een basis voor fouten oplossen.

Probot
​​​​​​​
De Probot heeft wat weg van een geavanceerde rekenmachine en dekt meerdere competentie gebieden af. Er is veel mee mogelijk, maar is tegelijk laagdrempelig. Hierdoor kan die meerdere leerjaren gebruikt worden.

Ozobot
De ozobot is een kleine robot die werkt op kleurcodes. Dit is de eerste in de lijn waar de leerlingen echt leren coderen. Tevens faciliteert deze de overstap naar het coderen via visuele blokken (Blockly)

Thymio
De Thymio heeft de meest geavanceerde eigenschappen. Door de hoeveelheid sensoren zijn er veel verschillende opdrachten mee te doen. En het programmeren ervan kan zowel via Blockly als met tekst. Daarom is deze geschikt om de belangrijke stap naar het programmeren via tekst te maken.