RoboSchool sinds 2016...

RoboSchool is in 2016 gestart met de ambitie kinderen te leren programmeren. Ze wilden laten zien dat programmeren niet moeilijk hoeft te zijn. En zag hoe je met robots kinderen eenvoudig kunt leren programmeren via intrinsieke motivatie.

Tevens wilde RoboSchool het programmeren op basisscholen professionaliseren. Door een totaaloplossing te bieden in het versnipperde aanbod op het gebied van programmeren. En op een manier dat er geen afhankelijkheid meer is van vrijwilligers of inhuur van experts.

De samenwerking met de basischolen van SCOL heeft een pilot mogelijk gemaakt en resulteerde in een oplossing die getoetst is in de praktijk. Sindsdien is het hard gegaan en hebben veel basisscholen, ouders en BSO's ontdekt hoe makkelijk je invulling kunt geven aan computational thinking en de kinderen echt kunt voorbereiden op de toekomst.