2018-Mei-29

Albert Heijn draagt een steentje bij aan leren programmeren

Met de nieuwe spaaractie van Albert Heijn leren kinderen op een leuke manier van alles over technologie, wetenschap en programmeren. Wouter Kolk, CEO van Albert Heijn: “De rol van technologie in onze samenleving wordt steeds belangrijker. Met deze actie willen we kinderen laten kennismaken met de wereld van tech. Zo ontdekken ze zelf hoe leuk tech is en hoe het vooruitgang mogelijk maakt.” 

  Bron: Albert Heijn

Anyone can learn to code

2018-Mei-06  

Kan iedereen programmeren?

Natuurlijk kan iedereen leren programmeren. Als je bijvoorbeeld honderd jaar geleden had gevraagd of vrouwen wiskunde kunnen leren, was het absurde antwoord 'nee' geweest. Gelukkig weten we tegenwoordig beter. Het internet biedt beginnende programmeurs oneindig veel lesmateriaal. Maar toegang alleen is niet motiverend genoeg om te leren. Steeds meer scholen zien dat we dit gezamenlijk moeten leren.  

2018-Apr-13    

Weer een feestelijke workshop, bij de Buut

Het was leuk om de leerlingen van de Buut te leren programmeren met robots. Leerlingen van groep 1 tot en met groep 8 met elkaar. We sloten de workshop af met een robot-dansje op koningsspelenlied Fitlala 
Workshop programmeren op basisschool

2017-Okt-02  

Robot van Honda gaat helpen bij rampen

Honda ontwikkeld een flexibele robot die gaat helpen bij rampen. Hij vrij rondlopen zonder snoer, omdat die op een grote batterij werkt. Ook kan die tegen wat regendruppels zonder te ontploffen. Wie weet komt die je nog eens redden. 

Bron: het vakblad IEEE Spectrum  

2017-Sep-22    

Leidsch Dagblad ontdekt RoboSchool

Het Leidsch dagblad kwam tijdens de pilot bij de Zijlwijkschool langs om een kijkje te nemen bij de robots en leerlijn van RoboSchool. Kate Brewer: "Ik weet dat  sommige collega’s het spannend vinden, of dat het veel tijd in neemt. Maar ik vind het nuttig. Het is bovendien een fijne manier om de kinderen te laten samenwerken." 

Bron: Leidsch dagblad